Rörelsen – en politisk soaré

23-04-23 18:00 Livemodern, Stockholm
60 min
18 år

Det är visst kul att bry sig. Ett gäng tillfällen under våren tar ultraengagerade personer plats på scen och delar med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. Samtalshållare och värdinna är Pernilla Glaser. Dessutom engagerande låtar med Rörelsens egen husmusiker Staffan Hellstrand med gästartister.

Organizer
Cirkus Arena & Restaurang

Rörelsen har inte mindre än tre fantastiska gäster som alla har tonvis med erfarenhet av hur, vad och varför vi är engagerade (och oengagerade). Vi kommer att prata om filterbubblor man kan fastna i och hoppa emellan, vad digitalisering skapar för utmaningar och möjligheter för engagemang och vad folkbildning egentligen är och skulle kunna bli.

Maria Graner är generalsekreterare på folkbildningsrådet med en bakgrund som chef i flera olika civilsamhällesorganisationer, bland annat Röda Korsets ungdomsförbund och Scouterna. Hon var sekreterare i utredningen för ett stärkt civilsamhälle (SOU 2016:13)

Carl Heath är senior forskare och Focus Manager Connected, Secure and Resilient Society på Rise. Han arbetat länge med digital kompetensutveckling, särskilt i skola och har utforskat nästan allt man göra med ny teknologi. Han har plockat sönder oräkneliga datorer och varit regeringens utredare i demokrati och digitalisering.

Emma Stenström är docent i företagsekonomi på Handelshögskolan. Hon är initiativtagare till det tvärdisciplinära programmet Global Challenges på Handelshögskolan och har stor erfarenhet av arbete med kreativa näringar och mänskliga kompetenser för en hållbar värld.

Husmusiker Staffan Hellstrand med Anna Maria Espinosa.

Förställningens längd: ca. 60 minuter
Arrangör: Cirkus Arena & Restaurang
Åldersgräns: 18 år

Cirkus restaurang är handikappanpassad och bokas som ordinarie biljett.


MAT OCH DRYCK

Om man valt att köpa en Sittplats inkl meny vid bord serveras huvudrätten innan föreställningen startar.
Vid köp av ståplats i baren kan man köpa enklare tilltugg men är inte garanterad sittplats. Kom i god tid.


 

OM LIVEMODERN

Livemodern är en ny kulturscen i restaurangen på Cirkus på Djurgården. Det bjuds på ett mångsidigt utbud av tänkvärd, utmanande, udda och överraskande programpunkter. Innehållet består av allt från samtal och performance till konserter och dragshows.

 

Cirkus restaurang

Med middagsbiljetten bjuds du på en härlig tvårätters middag bestående av en huvudrätt och efterrätt i samband med föreställningen, givetvis även ett vegetariskt alternativ. Cirkus restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var.

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


Book a table