Flyttat
En kväll för LeMarc

24-01-10 19:30 Cirkus, Stockholm
ca. 2 h
13 år

Evenemanget är flyttat till Tele2 Arena. Information till biljettköpare har mejlats ut.

Organizer
Jubel
Ticket Office
Öppnar 3h innan föreställning
Bar & Restaurant
Öppnar 2,5h innan föreställning
Köp biljetter

Under 80- och 90-talen var Peter LeMarc en av Sveriges största och mest älskade artister. Han hördes ständigt på radio, sålde platina-upplagor av sina skivor, gjorde hyllade turnéer och var en ofta anlitad låtskrivare till andra artister. 2014 gav han en avskedskonsert på Skeppsholmen i Stockholm och har sedan dess dragit sig tillbaka. 2023 drabbades han av en stroke.

Även om Peter LeMarcs folkliga förankring är väldokumenterad har hans betydelse för en ny generation artister och låtskrivare aldrig riktigt uppmärksammats. Men på Peters 65-årsdag den 23 oktober kommer en present från hans arvtagare. En hyllningskonsert på Cirkus, den 10 januari 2024, med Thomas Stenström, Ana Diaz, Oskar Linnros, Moonica Mac, Tomas Andersson Wij, Jonathan Johansson, Lisa Nilsson, Mauro Scocco och Iiris Viljanen.

Alla har de på olika sätt tagit intryck av LeMarcs musik. Thomas Stenström avslutade sommarens konserter med ”Little Willie John” och fick en ny generation att skråla med i 90-talsklassikern. Iiris Viljanen växte upp i Finland med LeMarcs skivor på kassetter och lärde sig låtarna utantill. Lisa Nilsson har körat på flera av hans inspelningar och skrivit ihop med honom. Konsertens initiativtagare Tomas Andersson Wij upptäckte Peter LeMarc som 15-åring, genombrottsåret 1987. Under Tomas karriär har LeMarc fungerat både som producent och kreativt bollplank.

– Det känns fint att få visa vår kärlek och tacksamhet på det här sättet, säger Tomas Andersson Wij. Men vi gör det också för vår egen skull, för att vi älskar de här låtarna och vill höra dem live. Peter har ju sagt att han aldrig kommer gå upp på en scen igen. Men låtarna är för bra för att inte sjungas.

Artisterna på scen kommer att backas upp av ett sexmannaband under ledning av Stefan Olsson.

Rullstolsplats bokas via Ticketmaster på telefon: 0771 70 70 70 eller via Cirkus på: tickets@cirkus.se


NJUT I CIRKUS RESTAURANG INNAN SHOWEN STARTAR

Till varje show kan ni välja att köpa en biljett där en färdigkomponerad meny bestående av förrätt och varmrätt ingår i biljettpriset.

Ni hittar biljetter inkl. menyval i samband när ni köper biljetter till er valda föreställning, och vi bokar ert bord automatiskt vid köpet.

Cirkus restaurang

Vare sig du missade att köpa en biljett som inkluderar kvällens showmeny, eller bara vill ta del av vår härliga à la carte, är du välkommen att boka bord till Cirkus restaurang – ett kreativt och lekfullt kök inspirerat av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Tidsvakt* ingår.

Dra med familjen, kompisarna eller kollegorna – det behövs ingen biljett för att äta i restaurangen!

* slipp stressen med att hålla koll på klockan, vi säger till när det är dags för er att röra er in i salongen!

 


 

Hotell på Djurgården

Kommer du långväga eller vill göra ditt besök till en långhelg? I anslutning till Cirkus finns det flera alternativ för övernattning där de närmsta är Hasselbacken och Backstage Hotel Stockholm.

 


 

Book a table